Kvaliteti uspešnog web sajta

1. Dobro dizajniran i funkcionalan

Vaša veb lokacija odražava vašu kompaniju, vaše proizvode, vaše usluge i na kraju vašu marku. Stoga je važno biti vizuelno privlačan, uglađen i profesionalan. Ostavite prazan prostor, neuredne rasporede sa kvalitetnim fotografijama i grafikama kako bi vaša poruka zasjala. (Pogledajte primere.) Jednako važno, veb lokacija mora raditi brzo, korektno i kako se očekuje. Izrađujte prema veb standardima, rigorozno lektorirajte i redovno testirajte na probleme sa brzinom ili funkcionalnošću. Svaka stranica uvek treba da bude brza i funkcionalna, jer bi svaka od njih mogla da bude prvi ili jedini utisak potencijalnog kupca. Slomljena, spora ili loše izgrađena područja ostaviće vaše posetioce frustriranim i podstaći ih da odu.

2. Jednostavan za upotrebu

Posetioci sajta su uvek u žurbi. Ne terajte ih da rade za informacije. Korisničko iskustvo (UKS) igra ključnu ulogu u pomaganju posetiocima da koriste, razumeju i ostanu na vašoj veb lokaciji. Stvorite očiglednu, logičnu navigaciju sa jasnom hijerarhijom. Koristite dosledne rasporede i vizuelne nagoveštaje za funkcionalnost na celoj veb lokaciji. Vaša veb lokacija treba da zadovolji i „pretraživače“ – koji traže nešto konkretno i „pregledače“ – koji samo traže. Pomozite korisnicima da brzo izvrše svoje zadatke pretraživanjem na licu mesta i angažujte ih predlažući srodni sadržaj i smanjujući slepe ulice.

3. Optimizovano za mobilne uređaje

Danas nema izgovora, vaša stranica mora izgledati sjajno i dobro raditi na bilo kojoj platformi. Rast mobilnih i tablet uređaja se ne usporava i jednostavno ne znate šta će koristiti sledeći posetilac. Optimizacija za mobilne uređaje poboljšaće iskustvo vaših posetilaca i vaše SEO ocene.

4. Svež, kvalitetan sadržaj

Budite sažeti, zanimljivi i novi. Koristite jezik koji vašoj publici ima smisla – izbegavajte žargon, korporativni govor i akronimi. Objasnite svoje „Zašto“. Posetioci imaju kratak raspon pažnje: pravilno pišu, budu tačni, relevantni i redovno se ažuriraju. (Nekoliko saveta ovde.) Blogovi i ažuriranja na društvenim mrežama su odlični načini za dodavanje svežeg sadržaja, koji zadržava posetioce i pomaže SEO strategiji. Da, održavanje stvari svežim zahteva malo ulaganja. Ne, ne možete bez toga.

5. Lako dostupan kontakt i lokacija

Publika vas neće proganjati. Olakšajte interakciju, ponudite više dodirnih tačaka: telefon, e-poštu, društvene medije i možda jednostavan obrazac za kontakt. Google mapa je bonus. Pre svega, osigurajte da su ove informacije lako dostupne na lako dostupnoj stranici za kontakt – ako ne i na svakoj stranici vaše veb lokacije.

6. Jasni pozivi na akciju

Ako vaša veb lokacija ništa ne traži od posetilaca, oni sigurno neće ništa učiniti. Koja je svrha vaše stranice? Da li je posetiocima ta svrha jasna? Čak i informativne stranice žele da posetioci čitaju i dele članke, prate kompaniju na društvenim mrežama, preuzimaju pakete alata, pridružuju se poštanskim listama ili saznaju više o organizaciji. Uključite upit na svaku stranicu.

7. Optimizovano za pretragu i društvenu mrežu

Nije dovoljno napraviti veb stranicu lepog izgleda koja je jednostavna za upotrebu. Treba da zaradi promet. U suprotnom, sav taj trud u dizajnu, UKS-u i razvoju sadržaja biće uzaludan. Postoje stotine pravila i smernica za efikasnu optimizaciju pretraživača, tako da evo nekoliko njih za početak: Koristite naslove stranica i metaoznake na svakoj stranici i alt oznake na svakoj slici. Optimizujte sadržaj na svojoj veb lokaciji kako biste se uskladili sa rečima koje stvarni ljudi traže. Koristite ključne reči na odgovarajući način u sadržaju i vezama. Koristite kaskadne tabele stilova za raspored i držite svoj HTML kod neredom. Omogućite posetiocima što je moguće jednostavnije deljenje vašeg sadržaja. Društvene mreže mogu da privuku veliku količinu prometa i pozitivno utiču na rangiranje u pretrazi. Ne zaboravite na očigledne veze za deljenje (čak i ako se zapravo retko koriste). Ovo je pregled sedam dubokih tema na visokom nivou! Ova osnovna načela će vam pomoći da počnete da dobijate veću vrednost od svog veb prisustva dok se krećete ka sjajnoj veb lokaciji koja vam je potrebna. Za dublje ronjenje kontaktirajte nas. Ideas On Purpose je spreman da pomogne.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *